browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Tens una idea?

Posted by on 21 maig 2012

Tens una idea (i creus que és bona), et passa pel cap convertir-te en emprenedor i crear la teva pròpia empresa, però no saps que has de fer ni per on començar?

Si ets del Bages la quadratura del cercle és ben senzilla, ja que disposem del CEDEM (Centre de Desenvolupament Empresarial), un potent equipament dedicat al suport i a la promoció de l’activitat econòmica. Tan desconegut per part de la ciutadania com útil i utilitzat per emprenedors i empresaris, el CEDEM està dotat per oferir un servei integral a tot el teixit productiu de la comarca.

Depèn de la regidoria de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Manresa, i des de fa poc temps el trobem ubicat dins de l’edifici del Palau Firal de Manresa (C/Castelladral, 5-7, Polígon Industrial Els Dolors – Manresa). Acompleix amb tot un seguit de tasques relacionades amb la situació socioeconòmica del territori; des de l’observació i redacció d’anuaris estadístics, a la participació i lideratge de projectes i programes internacionals, passant pel oferir suport i promoció al sector comercial com a les empreses, emprenedors i l’emprenedoria.

Bones idees, emprenedors i emprenedoria és el que necessita tota societat per tirar endavant, i més quan la situació no és fàcil i el context no ajuda. Per això des de ja fa uns anys, des del CEDEM s’ha ideat tot un seguit de programes per tal d’afavorir l’aparició de noves idees, acompanya -les i que puguin veure la llum. Els més interessants són; Idees joves (adreçat als joves de 15 i 16 anys, “vol potenciar les actituds positives envers la cultura emprenedora i fomentar activament els valors empresarials, tot eliminant la por a assumir riscos”. Tallers, seminaris i un concurs amb el que es premien les millors idees en són la base). Universitat emprèn (Pensat pels estudiants universitats i sorgit de la col·laboració de l’EPSEM i la FUB, es pretent desenvolupar plans de viabilitat per a projectes tècnics de final de carrera. Universitat emprén inclou 60 hores de formació i premis (dotats econòmicament) a les millors iniciatives. Dona i empresa (Enfocat al col·lectiu femení, qui tradicionalment s’ha quedat apartat del món empresarial, pretén promoure la cultura emprenedora i donar suport a les empresàries i directives del territori).

De tots, però, del que vull parlar més àmpliament és del programa Professionals amb Futur. Aquest és un servei integral de suport a l’emprenedoria destinat a tots aquells bagencs amb una bona idea i que la vulguin fer realitat. Podem definir-lo com un programa integral, i com ells mateixos ens l’han definit, de tutorització. S’entra amb una idea i se surt amb el Pla d’empresa. Entremig, tenen lloc jornades formatives, assessorament i ajuda en gestions i tràmits, consells sobre com obtenir finançament i una àmplia gamma de serveis destinats a fer realitat allò que tenim al cap.

Com a complement s’ofereixen el servei de Viver d’empreses,  tot proporcionant espais totalment equipats per encabir en les millors condicions (qualitat/preu) – un màxim a 3 anys-  un bon nombre d’emprenedors i a l’hora fomentar la cooperació entre ells.

La qualitat d’aquest servei és envejable i cal remarcar que és totalment gratuït. Poques ciutats poden presumir de comptar amb una estructura de suport integral al seu teixit econòmic. La majoria, ja siguin més grans o més petites, en cas de tenir equipaments equivalents tenen problemes per assegurar-ne la seva supervivència, i si ho aconsegueixen, aquests difícilment van més enllà de la funció d’assessorament. Paral·lelament, programes com el Idees Joves ha estat observat i copiat per d’altres territoris.

No tenim excusa, Manresa i el Bages ens ofereixen el millor de si mateixos perquè s’hi desenvolupin nous projectes, una prova més que som una comarca viva, una comarca amb futur. Futur que ben aviat es veurà ampliat amb l’acabament del projecte econòmic més ambiciós de la zona; el Parc Tecnològic.

Si teniu qualsevol dubte o consulta relacionada o senzillament voleu ampliar la informació i saber tot el que fan (que és molt més del que aquí hem relatat), no ho dubteu, consulteu la seva pàgina web http://www.cedem.ajmanresa.cat/ o/i poseu-vos-hi en contacte. Us atendran encantats.

Comparteix!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *