browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Nit de Vesprades

Posted by on 15 juliol 2012

“Cel, tu que respires, explica’m i diga’m quin és el misteri de tot plegat, perquè em perdo pel teu esguard. No obstant, quan es fa de nit, el cel fosc hipnotitza l’esperit i la lleugera immensitat s’obre en un gran esclat.”

Aquest fragment de cançó del grup Sanjosex em ve a la memòria cada vegada que penso en les vesprades viscudes a l’alzina del Mas Querol, dins el terme de Fonollosa. Pels que encara no sabeu de què parlo, simplement imagineu-vos els vostres cantants, músics i/o artistes predilectes actuant, en el marc incomparable d’una nit d’estiu, enmig de la natura, sota la llum dels estels i abraçats per una immensa alzina centenària.  

Hi ha un seguit de peces que fa que el trencaclosques encaixi a la perfecció (la solemnitat de l’alzina, la fantàstica organització que hi ha darrera, la bona tria dels grups que hi toquen…) i ens ofereixi  una vesprada d’aquelles per recordar, una vesprada diferent que no deixa indiferent a ningú del seu públic. Una nit on la màgia es desprèn de cada racó, on gairebé es pot palpar. Un autèntic regal pels sentits.

Curiosament, la primera i darrera vegada que hi vaig estar va ser per anar a veure i escoltar l’Anna Roig i l’Ombra de ton Chien. Des de fa dos anys ençà, juntament amb els meus amics hem pogut gaudir també del Bob & El Lladre, els Amics de les Arts i una sessió de cinema a la fresca amb la pel·lícula “La vida és bella”, tot i que l’activitat de les Vesprades ha estat molt més intensa, portant artistes com la Beth o el Cesk Freixas. Tampoc ens deixarem perdre l’actuació del dia 21 de juliol, que tindran presència el grup de pop-folk Sense Sal i els Miralls de Dylan, amb Gerard Quintana i Jordi Batiste. A la seva pàgina web (www.vesprades.cat) trobareu tota la informació que necessiteu saber.

Si hi aneu, us recomano que tanqueu els ulls i deixeu que cada cançó, cada acord, us transporti a algun racó de món, a algun record de temps passats. Deixeu que el cel fosc us hipnotitzi l’esperit i la lleugera immensitat s’obri en un gran esclat…

Fragment de “Dolces nits de somnis curts”

Comparteix!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *