browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Muuuak Frozen Yogurt

Posted by on 16 maig 2012

Fa pocs dies, un romàntic empedreït em va dir: “aquí no venen iogurts, aquí venen felicitat.” Jo em vaig limitar a somriure, però és així com em vaig interessar pel Muuuak, aquesta nova iogurteria situada a l’emblemàtic carrer del Born de Manresa. I és que les coses funcionen quan s’aconsegueix la mescla òptima d’originalitat i proximitat, de varietat però d’aposta per allò que dóna una identitat i una personalitat pròpia; i quan el que ens és agradable a la vista també ho acaba sent pel paladar.

Quina enveja que fa tenir una bona idea i tenir, a més, la determinació i l’emprenedoria de portar-la a terme. Aquest és el cas d’en Joel i l’Alexis, que es van inspirar en els establiments “frozen yogurt” de Londres, molt més típics que aquí, i d’aquí que els noms de la majoria de productes siguin en anglès. Si bé la inspiració ve de lluny, cal remarcar que els seus principals productes, el iogurt i la llet, venen de ben a prop: de Cal Carlot de Sant Martí de Torroella i de Cal Porta de Sant Fruitós de Bages, respectivament. Un valor afegit que s’acaba assaborint en el producte final.

Tan sols cal veure la bona acollida que han tingut des que van inaugurar, aquella tarda de Sant Jordi, que ha fet sorprendre’ls fins i tot a ells mateixos. Sobretot la diversitat de públic.  Els nens venen per il·lusió, els adults per curiositat i la gent gran per tornar a tastar aquell iogurt que els fa recordar als “iogurts de tota la vida.” Per tal de fer-nos-en una idea, a la primera setmana ja donaven productes de franc a través de les seves targetes de fidelització (la dotzena consumició és gratis).

Però el motiu del seu èxit no només rau en el iogurt (gelat o no) i les mil combinacions que se’n poden fer amb els denominats toppings (ingredients diversos que pots afegir al teu gust), sinó també en els seus batuts i els sucs de fruita, tot baix en calories! I de cara a l’hivern, per afrontar el fred, ens endolciran amb les seves creps i els seus gofres…

Però abans que tot això fos possible, hi ha hagut una llarga feina al darrera. Crear una marca, una imatge, no és fàcil; requereix imaginació i temps. Hi ha un munt d’esforç que no es veu a primera vista: trobar els proveïdors adients, confeccionar una carta, pensar combinacions, fer proves… Tot i que quan es troba i funciona, el sacrifici per fer realitat el projecte en el qual un hi havia dipositat totes les seves esperances i expectatives, de ben segur que ha valgut la pena. Qui sap si més endavant s’ampliarà l’establiment i es posaran cadires (tot i que en un principi està pensat perquè sigui un producte per emportar)… O qui sap si n’obriran més a altres punts del mapa bagenc o català… Res és descartable! Mentrestant, continuarem venint a “comprar felicitat”.

P.D. Ah! Sabíeu que ja deuen haver tret envasos de “porexpan” perquè ho puguem posar al congelador i així tenir Muuuak a casa?? Genial!!!

P.D.2 Ah! Sabíeu que el nom ve de “Muuu-” (so de la vaca), que afegint “-ak” = petó (muuuak!) Que simpàtic, oi? :)

Comparteix!

2 Responses to Muuuak Frozen Yogurt

 1. ASSOCIACIÓ DE PRODUCTORS I ELABORADORS AGROALIMENTARIS DEL BAGES

  ASSOCIACIÓ DE PRODUCTORS I ELABORADORS AGROALIMENTARIS DEL BAGES

  Els fins de l`associació son :

  • Agrupar un conjunt d`empreses agroalimentàries del Bages que es caracteritzen per les bones practiques en la seva producció i elaboració amb la finalitat d`ampliar els seus canals de distribució i ampliar el seu radi de comercialització.

  • Dinamitzar i promocionar l`activitat agroalimentària del Bages.

  • Promocionar els productors i elaboradors associats.

  • Recuperar i conservar el patrimoni sociocultural del territori fomentant recolzant, recuperant, dinamitzant i valoritzant els productes locals; artesanals i tradicionals.

  • Establir vincles amb altres associacions territorials productors i elaboradors del sector agroalimentari.

  • Promocionar i consolidar la comarca del Bages com a referent com a referent de la gastronomia de qualitat en base als productes agroalimentaris locals.

  MERCAT DE PRODUCTES AGROALIMENTARIS DEL BAGES
  TOTS ELS DIMECRES A LA PLAÇA DE LES OQUES
  Cantonada carrers Carrasco i Formiguera / Josep M. Planes
  HORARI D`ESTIU: A partir del 6 de juny nomes obrirem al matí.

 2. Joan

  M’agraderia muntar una iogurteria Muuuak com la del carrer del Born a un local molt cèntric que tinc al municipi de Gavà al Baix Llobregat
  ¿amb quí hauria de connectar?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *